söndag 3 juli 2011

Nu är huset vårt!

Efter mycket letande och två avklarade husrenoveringar har vi nu hittat drömhuset! Husby-Sjuhundra Prästgård, en gammal gård som från början var en gammal kungsgård anlagd någon gång i början av 1000-talet. Gården har till och med en egen runsten (som visserligen är flyttad till kyrkogården) och är alldeles underbar och perfekt för oss.
Vi blev direkt förtjusta i huset, byggt 1829 med putsad fasad, en liten glasveranda, beläget på en kulle med utsikt över odlingslandskapet. Detta tillsammans med den tillhörande trädgården med äppellund, stora parkträd och det fina ekvårdträd framför entrén gjorde att vi helt enkelt inte kunde motstå.
Så nu har vi tänkt att vi ska bli en av de miljontals renoveringsbloggare som redan finns! Dock mest för att för egen del dokumentera och föra dagbok om framsteg, motgångar, depressioner och glädjerop som säkert kommer att inträffa. Nära och kära som bor på håll kanske tycker det är kul att veta hur det går, eller någon renoveringsentusiast kan lämna lite tips och kommentarer då och då, vem vet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar